ГоловнаПолітика

Кримські татари почали складати "Список Чийгоза"

Рефат Чубаров збирає дані про тих, хто відповідальний за репресії в Криму.

Кримські татари почали складати "Список Чийгоза"
Ахтем Чийгоз во время заседания суда
Фото: krymr.com

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оголосив про початок складання списку осіб, відповідальних за політичне переслідування і репресії проти кримських татар і українців у Криму.

"Починаємо складати "Список Чийгоза" - перелік осіб, відповідальних за політичне переслідування кримських татар і українців, за утримання їх під вартою та інші репресії", - написав Чубаров у фейсбуці.

Він також закликав читачів своєї сторінки надсилати імена і посади претендентів на внесення до списку. "Можна писати просто тут, а також в "особисті". Обов'язково вказати прізвище, ім'я та по батькові особи, що пропонується в зазначений список, її посаду та коротке обґрунтування", - додав Чубаров.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз - один з обвинувачених у політичній "праві 26 лютого". Його заарештували 29 січня 2015 року в Криму, висунувши звинувачення в організації масових заворушень та участі в них.

За даними російського адвоката Миколи Полозова, запобіжний захід Чийгозу у вигляді утримання під вартою було продовжено на термін до 8 березня 2016 року. 9 березня він мав вийти на волю, проте його продовжують утримувати в Сімферопольському СІЗО без будь-якого судового рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram