ГоловнаПолітика

Савченко була готова призупинити голодування (оновлено)

Українка дала 7 днів на винесення вироку, суд вирішив, що вердикт буде через 13 днів.

Савченко була готова призупинити голодування (оновлено)

Українка Надія Савченко висловила готовність призупинити сухе голодування до винесення вироку.

"Якщо ви вирішите, що вирок буде через два тижні, або наприкінці квітня, або через півроку... Хочете показати свою силу - показуйте, але пам'ятайте, ви граєте з моїм життям. Я продовжу сухе голодування, якщо вирок буде винесено пізніше ніж через тиждень", - сказала вона на суді.

Після цього суд оголосив, що оголошення вироку почнеться об 11:00 21 березня і закінчиться наступного дня. Чи означає це, що Савченко продовжить голодування, поки що незрозуміло.

Засідання суду завершилося виконанням гімну України Савченко і групою підтримки.

Оновлення. Адвокат Савченко Марк Фейгін у коментарі журналістам заявив, що Савченко продовжує голодування.

"Вона продовжує голодування. Зараз ми намагаємося її вкотре переконати, щоб вона його припинила, вона відмовляється", - сказав він.

Інший адвокат Микола Полозов додав, що Савченко не припиняє сухого голодування.

"Уже сьогодні з'явилися нові симптоми додатково, ускладнення роботи серця, у неї спостерігалася тахікардія на додачу до порушення терморегуляції. Зараз вона відчуває лихоманку, у неї температура", - розповів він.

"До винесення вироку майже два тижні, на сухому голодуванні стільки людина протриматися не зможе. Або її силоміць годуватимуть, або вона помре", - зазначив Полозов.

За словами Полозова, щоб урятувати Савченко, російська влада може вже зараз пообіцяти повернути її в Україну.

"Якщо російська влада чітко скаже Надії, що найближчим часом рішення стосовно неї ухвалять і вона буде повернута на Батьківщину, то в нас дуже високі шанси, що вона це голодування припинить", - сказав адвокат.

Нагадаємо, у міськсуді Донецька Ростовської області РФ в середу відбулося останнє перед оголошенням вироку засідання у справі Надії Савченко.

Савченко на початку засідання зазначила, що в Росії затримують людей, які вийшли її підтримати, і висловила впевненість, що "Майдан у Росії буде". Потім вона сказала: "А тепер останнє слово ви хотіли? Ось вам моє останнє слово", - і показала середній палець. Після цього працівник суду зачитав раніше оприлюднене останнє слово Савченко.

Звинувачення вимагає засудити українку до 23 років в'язниці.

Савченко почала сухе голодування 4 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram