ГоловнаПолітика

Полторак у Брюсселі зустрівся зі Столтенбергом

Міністр заявив, що ЗСУ будуть повністю сумісні з НАТО

Полторак у Брюсселі зустрівся зі Столтенбергом

8 березня у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулася зустріч генерального секретаря альянсу Єнса Столтенберга і міністра оборони України Степана Полторака.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, Полторак також виступив у штаб-квартирі НАТО.

Міністр у своїй промові заявив, що побудову нових Збройних сил України буде засновано на основних принципах альянсу. ЗСУ, за його словами, будуть повністю сумісними з підрозділами країн-членів НАТО.

За словами Полторака, залучення експертів від НАТО та інших держав дозволило створити оновлену Стратегію національної безпеки, Воєнної доктрини та Концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України. Міністр повідомив, що зараз на завершальному етапі розробка останнього документа стратегічного значення - Стратегічного оборонного бюлетеня, який має стати дорожньою картою реформи оборонного сектору України.

Також міністр нагадав, що Україна ставить перед собою завдання набути членства в НАТО.

Полторак повідомив представників альянсу, що протягом лютого 2016 року незаконні збройні формування на Донбасі порушили режим припинення вогню понад 1400 разів. При цьому в багатьох випадках обстріли велися з використанням озброєння, яке мали відвести за Мінськими домовленостями.

Міністр висловив сподівання, що на черговому засіданні комісії Україна - НАТО на найвищому рівні, яке має відбутися в рамках Саміту НАТО у Варшаві, ухвалять важливі рішення щодо подальшої підтримки процесу реформування ЗСУ.

Нагадаємо, Україна розраховує, що на Варшавському саміті НАТО надасть ЗСУ комплексний пакет допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram