ГоловнаПолітика

В Європарламенті запропонували ініціювати "список Савченко" за зразком "списку Магнітського"

Це може статися вже завтра

В Європарламенті запропонували ініціювати "список Савченко" за зразком "списку Магнітського"
Фото: EPA/UPG

Депутати Європарламенту будуть просити верховного представника Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Федеріку Могеріні ініціювати "список Савченко", який за зразком "списку Магнітського" (список причетних до смерті юриста Сергія Магнітського російських чиновників, на яких у США накладені санкції, - ред.) буде накладати санкції на російських чиновників.

Про це в понеділок, 7 березня, в інтерв'ю DW повідомив депутат Європарламенту Петрас Ауштревічус.

"У Європарламенті неодноразово порушувалося питання створення" списку Надії Савченко". Я думаю, ми дійшли до тієї межі, коли повинні щось зробити. Я буду говорити з моїми колегами. У крайньому разі, ми знову направимо лист верховному представнику Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Федеріці  Могеріні, в якому попросимо ініціювати "список Савченко". Це може статися вже завтра", - заявив він.

За словами Ауштревічуса, депутати Європарламенту "демонструють солідарність з Надією Савченко і негативне ставлення до російської влади, яка принижує і піддає тортурам Надію". Він також запросив усіх приєднуватися до петиції, що закликає до звільнення Надії Савченко.

Нагадаємо, 7 березня Європейський Союз закликав до негайного звільнення української льотчиці Надії Савченко.Як повідомлялося раніше, відкритий лист до європейських лідерів з проханням сприяти звільненню українки Надії Савченко станом на 7 березня підписало більш як 2 тис. осіб. Серед них близько 270 відомих громадських діячів (письменники, професори, політики, філософи, художники, лауреати Нобелівської премії) з 20 країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram