ГоловнаПолітика

Україна попросила ЄС і США посилити тиск для звільнення Савченко

Петро Порошенко сподівається на міжнародну дипломатію.

Україна попросила ЄС і США посилити тиск для звільнення Савченко
Фото: пресс-служба Президента

Україна в понеділок звернулася до США та країн Європейського Союзу з проханням посилити тиск на Росію для звільнення українки Надії Савченко, повідомив президент Петро Порошенко.

"Генконсул України в Ростові, який за моїм дорученням відвідав Надію Савченко, доповів про стан її здоров'я. Доручив йому завтра знову пробиватися до Надії на зустріч. Сьогодні Україна звернулася з листом до країн ЄС і США з проханням посилити тиск на Росію для звільнення Надії", - написав Порошенко у фейсбуці.

Нагадаємо, в четвер у Донецькому міському суді Ростовської області Савченко мала виголосити останнє слово, після чого суд мусив піти на винесення вироку. Однак суддя посеред засідання несподівано оголосив у засіданні перерву до 9 березня.

У відповідь Савченко оголосила сухе голодування, заявивши, що вона або помре, або буде передана Україні.

"Росія має не більш ніж 10 днів, щоб повернути мене в Україну, звідки викрала! І мене не хвилює, як вони будуть це доводити! Я чула про доволі непогані здібності Петра Олексійовича Порошенка в дипломатії. Я сподіваюся, що його дипломатичних здібностей вистачить на те, щоб домовитися в Росії з одним ідіотом, адже він обіцяв моїй матері, що я ще на травневі свята 2015 року буду вдома", - заявила Савченко у своєму останньому слові, оприлюдненому 3 березня. Після цього Порошенко пообіцяв подвоїти зусилля, щоб повернути Савченко.

Раніше, 2 березня, Савченко виступила в суді з промовою, в якій заявила, що відмовляється від обміну на російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram