ГоловнаПолітика

Сакварелідзе на прийшов на суд у справі "діамантових прокурорів"

У зв'язку із цим засідання не відбулося.

Сакварелідзе на прийшов на суд у справі "діамантових прокурорів"
Давид Сакварелидзе
Фото: 24tv.ua

У понеділок, 7 березня, в Голосіївському райсуді Києва мало відбутися перше засідання у справі так званих "діамантових прокурорів". Однак на суд не прийшли представники держобвинувачення.

У зв'язку із цим суд переніс засідання на 10 березня.

Нагадаємо, в п'ятницю в.о. генпрокурора Юрій Севрук доручив заступникові генпрокурора Давиду Сакварелідзе особисто взяти участь у розгляді судом і підтримці державного звинувачення у справі так званих "діамантових прокурорів" Володимира Шапакіна й Олександра Корнійця. У відповідь

Сакварелідзе назвав доручення Севрука бюрократичною клоунадою й епістолярною війною, однак не дав відповіді, чи представлятиме обвинувачення в суді.

6 липня в будівлі Головного слідчого управління ГПУ затримали першого заступника голови слідчого управління ГПУ Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів, коштовності та цінні папери. Під час обшуку в Корнійця також знайшли 35 пакетів із діамантами.

Сакварелідзе і колишній заступник генпрокурора Віталій Касько були організаторами затримання. При цьому вони не повідомили про свої плани генпрокурора Віктора Шокіна. Сакварелідзе і Касько неодноразово скаржилися на кругову поруку в ГПУ й усілякі перешкоди слідству. Справа "діамантових прокурорів" стала символом невдалої спроби очистити Генпрокуратуру від корупції.

У січні ГПУ передала цю справу до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram