ГоловнаПолітика

Сироїд обурив "неетичний" подарунок від Насірова

Віце-спікер ВР вказала голові ДФС на порушення закону.

Сироїд обурив "неетичний" подарунок від Насірова
Фото: facebook.com/oksana.syroyid

Заступницю голови Верховної Ради України Оксану Сироїд обурив подарунок - квіти і парфуми Chanel - від голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. При цьому віце-спікер заявила, що радянську практику "цінних подарунків" до 8 березня серед чиновників потрібно викорінювати, оскільки це неетично, несучасно і заборонено законом.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".

"Радянська звичка дарувати цінні подарунки посадовим особам продовжує дивувати - вчора виявила в приймальні таке "явище" і листівку з привітаннями від голови Державної фіскальної служби України", - зазначила Сироїд, виклавши фото.

"Проблема не тільки в тому, що це несучасно і неетично, тим паче в умовах війни, але є ще й Закон України "Про запобігання корупції", який забороняє мені приймати подарунки, вартість яких перевищує встановлену законом межу. Я дуже сподіваюся, що голова Державної фіскальної служби просто не обізнаний, як від його імені вітають жінок з 8 Березня. Цю радянську практику "подарунків" потрібно викорінювати передусім зі свідомості держслужбовців, може навіть із підсвідомості, тому що мені невідомо, де саме народжується ідея робити презенти вартістю понад 3000 грн", - написала Сироїд.

При цьому вона додала, що у зв'язку із законом "повинна здати" подарунок "на зберігання: написала повідомлення, підготувала акт, чекає на представника Апарату ВР для передачі Chanel на зберігання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram