ГоловнаПолітика

Ситуація з ДБР підтвердила необхідність повної заміни суддівського корпусу, - Ємець

Судді і далі беруть участь у корупційних схемах, - нагадав депутат.

Ситуація з ДБР підтвердила необхідність повної заміни суддівського корпусу, - Ємець
Леонід Ємець
Фото: nfront.org.ua

Низка рішень, ухвалених в українських суд у резонансних справах, а також відмова суддів брати справи від прокуратури, прикриваючись нібито набуттям чинності закону про Державне бюро розслідувань, є свідченням спротиву реформам судової системи, покликаним покласти край корупції в правоохоронній сфері.

Таку думку висловив народний депутат фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець.

Депутат зазначає, що судді за власною ініціативою заблокували розгляд резонансних справ, у яких фігурують можновладні чиновники, прикриваючись тим, що з березня такі справи підпадають під юрисдикцію Державного бюро розслідувань.

«Відмови суддів є самоуправством, адже Вищий спеціалізований суд чітко роз'яснив: поки не запрацює ДБР, прокуратура зберігає всі свої повноваження. «Народний фронт» і особисто прем'єр Арсеній Яценюк неодноразово виступали за повне оновлення всього суддівського корпусу. Однак наших пропозицій не почули, тому сьогодні в Україні продовжують працювати судді, які приймають рішення в інтересах корупціонерів і злочинців», - упевнений Ємець.

Депутат нагадав, що судді прийняли рішення відправити під домашній арешт поліцейського Олійника, який після сумнозвісних гонок із BMW особисто з'явився на засідання суду і надав усі необхідні відеодокази. Зате відпустили водія Ростислава Храпачевського, який і влаштував ці перегони, перебуваючи під впливом психотропних речовин.

«Такі кроки суддів свідчать лише про одне: вони всіляко намагаються дискредитувати нову поліцію і посіяти невдоволення роботою МВС серед населення. Таким чином, буде заблокована реформа правоохоронних органів, а суди продовжать загрібати гроші за «потрібні вироки», - наголошує депутат.

«Сьогодні в пресі опублікували фотографії розкішного маєтку судді Сокуренка, якого перевели з Донецька. Завдяки цьому пану Україна не отримає навіть частини з 13 мільйонів швейцарських франків скандального судді Артура Ємельянова. Адже всупереч здоровому глузду Сокуренко зняв арешт з рахунків його дружини. І це тільки один приклад. Такі люди не мають жодного морального права вершити правосуддя в Україні. Тому ми ще раз наголошуємо на необхідності повної заміни суддівського корпусу, оскільки іншим шляхом подолати корупцію і завоювати довіру суспільства судам не вдасться», - заявив депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram