ГоловнаПолітика

"Народний фронт" пообіцяв підтримати закон про декларації в редакції, узгодженій з ЄС

Фракція вважає, що комфорт для населення важливіший за комфорт для чиновників.

"Народний фронт" пообіцяв підтримати закон про декларації в редакції, узгодженій з ЄС
Фото: 24tv.ua

Фракція "Народний фронт" підтримає законопроект про електронні декларації в редакції, узгодженій з Євросоюзом, заявив лідер фракції Максим Бурбак в ефірі "Еспресо TV" у четвер.

"Ставляться технічні вимоги до закону про електронні декларації. Хочу сказати, що "Народний фронт" буде голосувати за редакцію, узгоджену з ЄС. Жодні перешкоди і дискомфорт українських чиновників у декларуванні їхнього статку не можуть перешкодити безвізовому режиму для всіх українців", - наголосив Бурбак.

Він також припустив, що з моменту прийняття рішення про безвізовий режим до його впровадження знадобиться близько шести місяців - для врегулювання технічних моментів.

Також Бурбак спростував коментарі деяких українських політиків про те, що Європа "втомилася від України". "Президент Європарламенту Мартін Шульц запевнив нас, що Європа не втомилася від України. Вимога одна - продовжувати реформи. Європейці звернулися до нас: будь ласка, вгамуйте політичні пристрасті, переступіть через особисті амбіції і все ж працюйте на Україну", - зазначив Бурбак.

Нагадаємо, під час затвердження державного бюджету на 2016 рік було ухвалено поправку, яка переносить електронне декларування доходів державних службовців на 2017 року. Після скандалу депутати вирішили скасувати цю поправку. Однак у законі про її скасування автор Вадим Денисенко прописав скасування кримінальної відповідальності за хибне декларування до 2017 року. Крім того, новий закон фактично вихолостив електронне декларування - чиновники отримали безліч можливостей приховувати майно.

Запуск електронного декларування - одна з умов, під які Євросоюз погодився надати Україні безвізовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram