ГоловнаПолітика

У НФ привітали бажання Німеччини посилити свою роль у світовій політиці

"Це може статися лише за умови більш активного залучення України до європейських справ"

У НФ привітали бажання Німеччини посилити свою роль у світовій політиці
Наталья Кацер-Бучковская
Фото: nfront.org.ua

У партії "Народний фронт" вітають бажання Німеччини посилити свою роль у світовій політиці. Про це заявила нардеп Наталія Кацер-Бучковська.

Депутат упевнена, що в цілому посилення ролі Німеччини у світі матиме стабілізуючий вплив на систему міжнародних відносин. "Однак це може статися лише за умови більш активного залучення держав Східної Європи, в тому числі і України, до європейських справ", - додала вона.

"Україна висловлює подяку за принципову позицію Німеччини щодо територіальної цілісності і неприпустимість порушення визнаних міжнародних кордонів, невизнання злочинної анексії частини суверенної території України, якою є Автономна Республіка Крим. У нинішніх реаліях Україна разом зі своїми сусідами змушена і буде утверджувати суверенітет, розвивати обороноздатність, розвивати інфраструктуру і реформувати енергетичний сектор", - підкреслила Кацер-Бучковська.

Член фракції "Народний фронт" зазначила, що "ФРН зробила колосальний внесок у забезпечення енергетичної безпеки ЄС та всього європейського простору".

"Протягом тривалого часу країна відстоює стратегію диверсифікації джерел надходження і сировини з метою забезпечення стабільних поставок. Німеччина є беззаперечним лідером і промоутером енергозбереження в рамках ЄС. Реалії життя і нові геополітичні виклики об'єктивно штовхають держави східноєвропейського регіону до динамічного розвитку. Тому Україна і її сусіди будуть кращими партнерами в намірах Німеччини зміцнити свою роль у Європі і світі", - резюмувала Кацер-Бучковська.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель на передвиборних зборах партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) у місті Віттл у федеральній землі Рейнланд-Пфальц заявила, що Берлін не може задовольнятися роллю "експортера товарів і будівельника фабрик" і має амбіції на міжнародній арені.

"Це означає більше допомоги країнам, що розвиваються, активніше вироблення єдиних стандартів для захисту клімату, чесну торгівлю та багато іншого", - заявила Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram