ГоловнаПолітика

Ляшко першим скористався "законом про партійну диктатуру"

Радикальна партія виключила зі списку дев'ятьох неугодних кандидатів.

Ляшко першим скористався "законом про партійну диктатуру"
Фото: LB.ua

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко першим скористався "законом про партійну диктатуру", виключивши з виборчого списку дев'ятьох кандидатів у Верховну Раду, в тому числі першого на черзі кандидата №27 Андрія Мисика, який зараз очолює секретаріат партії "Народний контроль".

Рішення про виключення кандидатів було прийнято на з'їзді партії в четвер.

Було вирішено виключити зі списку №29 Євгенію Смолянчук, яка, за словами Ляшка, надала перевагу сімейному життю. Кандидатів №34 Валентину Ковтун і №44 Сергія Шакуна виключили зі списку, тому що були призначені головою Прилуцької РДА та однієї із селищних ВЦА в Луганській області відповідно і не відмовилися від посад після виходу Радикальної партії з коаліції.

Також прийнято рішення про виключення зі списку №38 Інни Костирі, яка зараз належить до партії "УКРОП" і №39 Володимира Кучера, який, за словами Ляшка, проголосував за грошову винагороду всупереч рішенню партії у Волинській обласній раді. Також в іншу партію пішли кандидати під №61 Назарій Поліщук і №71 Сергій Мурований. Кандидат №72 В'ячеслав Стасюк нібито підробив диплом про вищу освіту.

Нагадаємо, що Рада голосувала за включення цього закону до порядку денного близько 20 разів і зуміла зробити це тільки після того, як було прийнято рішення автоматично включити до порядку денного всі раніше зареєстровані проекти.

Цей проект вніс зміни в закон "Про вибори народних депутатів України", які надали партіям право виключати кандидата зі свого списку до моменту, поки він не буде визнаний обраним. Закон поширюється в тому числі на нинішнє скликання парламенту. Рішення про виключення кандидата повинно прийматися на з'їзді, зборах або конференції партії, після чого Центральна виборча комісія буде зобов'язана прибрати його прізвище зі списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram