ГоловнаПолітика

Україна перенесе пункт пропуску на кордоні з РФ у Міловому

ЛОДА побоюється, що його можуть "віджати" російські військові.

Україна перенесе пункт пропуску на кордоні з РФ у Міловому
Фото: facebook.com/odalug/

Україна вирішила перенести пункт пропуску на кордоні з Росією в селищі Мілове, який фактично розташовано на російській території. Про це повідомила прес-служба Луганської ОДА.

Кордон між Україною та Росією в цьому населеному пункті є умовним і проходить просто по вулиці Дружби Народів, що є спільною для українського Мілового і російського Черткового. За інформацією ЛОДА, уряд РФ виділив кошти для відселення осіб, які проживають на цій вулиці з російського боку, і вже розпочав ці заходи.

Заступник голови ЛОДА Юрій Клименко припускає, що це може обернутися "віджимом" українського пункту пропуску. Тому з метою запобігання конфліктним ситуаціям і можливим провокаціям було вирішено перенести пункт пропуску на ділянці підприємства "Старобільськвода".

Нагадаємо, торік луганські прикордонники відділу "Мілове" затримали двох порушників, які незаконно перейшли кордон з російського боку. Затримані були вбрані у військову форму без розпізнавальних знаків і виявилися громадянами Російської Федерації.

Тоді Міноборони РФ заявило про те, що на кордоні з Україною викрали військовослужбовця РФ і його брата, звинувативши у викраденні українські спецслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram