ГоловнаПолітика

Порошенко ветував закон, що продовжує термін мораторію на банкрутство "Енергоатому" до 2017 року

Документ повернули до парламенту з пропозиціями Президента

Порошенко ветував закон, що продовжує термін мораторію на банкрутство "Енергоатому" до 2017 року
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко ветував на закон №3097 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків у паливно-енергетичному комплексі щодо державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями.

Відповідну інформацію опубліковано на сайті Верховної Ради.

"Повернуто з пропозиціями Президента", - йдеться в інформації до закону.

Також зазначено, що закон готується на розгляд з вето Президента, однак текст пропозицій на сайті парламенту відсутній.

Нагадаємо, Верховна Рада 28 січня продовжила мораторій на банкрутство НАЕК "Енергоатом" до кінця 2016 року. За відповідний законопроект №3097 проголосували 235 народних депутатів.

Як сказано в пояснювальній записці до документа, за останні вісім років кредитори "Енергоатома" декілька разів робили спроби порушити справу про банкрутство. Якби суд прийняв таке рішення зараз, комерційні банки отримали б право вимагати дострокового погашення поточних кредитів на суму майже 7,3 млрд гривень.

НАЕК "Енергоатом" експлуатує Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Південно-Українську АЕС, а також об'єднує Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС (всі три - Миколаївська область). До складу компанії входить також Донузлавська ВЕС (Крим).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram