ГоловнаПолітика

Геращенко відмовився від місця у конкурсній комісії з відбору директора ДБР

До складу комісії увійшов доцент Хмельницького університету управління та права Монастирський

Геращенко відмовився від місця у конкурсній комісії з відбору директора ДБР
Фото: nfront.org.ua

Кабінет Міністрів призначив членом комісії з відбору директора Державного бюро розслідувань доцента Хмельницького університету управління та права Дениса Монастирського замість депутата Верховної Ради Антона Геращенка.

Про це повідомляє прес-служба уряду в офіційному мікроблозі Twitter.

"Включили до складу конкурсної комісії з обрання керівництва ДБР Дениса Монастирського замість Антона Геращенка", - йдеться в повідомленні.

Раніше перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова повідомила, що Геращенко попросив змінити його в конкурсній комісії, оскільки він не може в ній працювати "через напружений графік".

Нагадаємо, 12 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про створення Держбюро розслідувань. Директора ДБР має призначити президент за поданням прем'єр-міністра після конкурсного відбору. До складу конкурсної комісії мусять увійти по три людини за квотами президента, Верховної Ради та уряду.

Верховна Рада досі не подала своїх кандидатів.

Кабмін запропонував першого заступника міністра внутрішніх справ Катерину Згуладзе, першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову і депутата Антона Геращенка. При цьому Згуладзе і Геращенко не мають юридичної освіти, що передбачено законом про ДБР.

Президент запропонував такі кандидатури: завкафедрою цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік Національної академії правових наук України Роман Майданик, професор кафедри теорії права та держави юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Самохвалов і партнер юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяна Сліпачук.

Незважаючи на відсутність кандидатур від парламенту, конкурсна комісія створена у складі шести осіб і вже 1 березня почала свою роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram