ГоловнаПолітика

Комітет асоціації Україна-ЄС закликав Київ продовжувати реформи

Українській владі нагадали про історичне завдання, покладене на неї

Комітет асоціації Україна-ЄС закликав Київ продовжувати реформи
Остап Семерак (слева) в Европарламенте
Фото: nfront.org.ua

Комітет асоціації Україна-ЄС закликав українську владу до порозуміння, щоб вийти з політичної ситуації і продовжити реформування країни.

Про це повідомляє прес-служба "Народного фронту", чий представник Остап Семерак був співголовою засідання бюро Комітету, яке відбулося 2 березня.

Зустріч бюро відбулася в рамках "Українського тижня" у Європейському парламенті. Семерак підкреслив, що такий безпрецедентний захід "свідчить про підтримку Європарламентом Верховної Ради України на її модернізаційному шляху, а також на тлі другої річниці Революції гідності".

Члени бюро у спільному комюніке зазначили, що сьогодні на українську владу покладається історичне завдання реформування країни. "Це включає в себе, перш за все, викорінення корупції, деолігархізацію суспільства і реформування системи судочинства", - йдеться в заяві.

Крім того, автори комюніке зазначили, що реформи та імплементація Угоди про асоціацію в Україні тривають, незважаючи на складну ситуацію, пов'язану з російською агресією. "Для того, щоб продовжувати здійснення системних реформ, Україні потрібен ефективний уряд, який би спирався на стабільну більшість. Саме тому ми закликаємо всі реформаторські сили України знайти порозуміння і зосередити зусилля на пошуку виходу з політичної ситуації", - наголошено в заяві.

Члени комітету також підтвердили свою підтримку суверенітету України і закликали РФ припинити окупацію Криму і агресію на Донбасі.

"Ми вважаємо, що Мінські домовленості відкривають шлях до початку мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій, тому закликаємо Російську Федерацію виконати ще не виконані нею зобов'язання в рамках Мінських домовленостей. Нагадаємо, що обмежувальні заходи, введені Європейським Союзом щодо Росії, мають залишатися чинними, поки дух і букву Мінських домовленостей не реалізують у повній мірі", - наголошується в комюніке.

Нагадаємо, що Комітет асоціації був заснований після підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, він надає допомогу Раді асоціації у виконанні нею своїх обов'язків. Зокрема, Комітет асоціації проводить підготовку засідань і дискусій Ради асоціації. Комітет асоціації складається з вищих посадових осіб України та ЄС у різних сферах співробітництва і збираються не рідше ніж один раз на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram