ГоловнаПолітика

ЄС розділив надання безвізового режиму Україні і Грузії

Грузини не захотіли чекати, поки українці вирішать свої проблеми

ЄС розділив надання безвізового режиму Україні і Грузії

Євросоюз вирішив розглядати окремо від України питання надання Грузії безвізового режиму, заявив доповідач Європарламенту з питань Грузії Андрес Мамикінс в інтерв'ю телекомпанії "Руставі 2".

"Хочу привітати мій улюблений грузинський народ. Питання Грузії та України офіційно розділено, і тема візового режиму для вашої країни розглядатиметься окремо. Хоча сподіваюся, що рано чи пізно і Україна матиме безвізове сполучення з ЄС, оскільки це важливо і для українців, і для європейців так само, як для Грузії і всього Східного партнерства. Виокремлення питання Грузії на підставі особливого рішення було ухвалено вчора і буде опубліковано сьогодні або завтра", - публікує слова Мамикінса "Грузия-Online".

У грудні Єврокомісія заявила, що Україна і Грузія виконали необхідні для безвізового режиму вимоги. Передбачалося, що країни отримають візову лібералізацію разом. Однак виконання Україною низки додаткових умов ЄС опинилося під загрозою зриву. У зв'язку з цим Грузія домагалася, щоб ситуація з Україною не мала впливу на надання країні безвізового режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram