ГоловнаПолітика

Прокуратура оскаржила звільнення Лозінського

Колишній нардеп поки що залишається у в'язниці.

Прокуратура оскаржила звільнення Лозінського
Фото: Сергей Николавев/www.segodnya.ua

Прокуратура оскаржила умовно-дострокове звільнення колишнього депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство.

Про це повідомила "5 каналу" прес-секретар прокуратури Київської області Катерина Хоменко.

"Сьогодні Бориспільська місцева прокуратура внесла апеляцію на рішення Бориспільського міськрайонного суду про умовно-дострокове звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського. Ми вважаємо, що не встановлено, що засуджений протягом усього періоду відбування покарання мав сумлінне ставлення до праці і зразкову поведінку", - сказала вона.

Скаргу подано в Апеляційний суд Київської області.

Нагадаємо, 25 лютого Бориспільський райсуд, зваживши на старанну поведінку Лозінського і його ставлення до праці, постановив звільнити колишнього нардепа умовно-достроково від відбуття решти року, 11 місяців і восьми днів терміну. Лозінського засудили до 10 років в'язниці, проте, за законом Савченко, йому зменшили термін, зарахувавши кожен день перебування в СІЗО до вироку за два. Без закону Савченко Лозінський міг розраховувати на УДЗ наприкінці 2017 року.

16 червня 2009 року Лозінський убив місцевого жителя в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області. На дату вбивства Лозінський був народним депутатом. Термін покарання для Лозінського почався в березні 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram