ГоловнаПолітика

Дніпропетровський губернатор розкритикував роботу депутатів міськради

Місто живе на 1/12 торішнього бюджету

Дніпропетровський губернатор розкритикував роботу депутатів міськради
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Керівник Дніпропетровської області Валентин Резніченко розчарований тим, що депутати Дніпропетровської міської ради не почули закликів обласної влади до конструктивної роботи і знову перейшли в стадію конфлікту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Дніпропетровської ОДА, пише РБК-Україна.

"Депутати міськради мали шанс домовитися, але на сесії вони його упустили. Місцеві політичні лідери демонструють політичну недалекоглядність. Без конструктивного діалогу у міськраді Дніпропетровськ не зможе повноцінно розвиватися. Депутати Дніпропетровської міської ради не усвідомлюють відповідальності перед містянами. Хоча ще кілька місяців тому перед виборами обіцяли людям зарплати, розвиток, нові проекти. Зараз же на догоду особистим амбіціям, нехтують інтересами міста і громади", - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

За даними прес-служби, на консультаціях, які проводили минулого тижня, депутати Дніпропетровської міськради перейшли до діалогу і заявили про готовність працювати разом. Але чергова сесія, яка відбулася 29 лютого, показала, що домовленості вони не дотримуються.

Як зазначається, депутати не тільки не почали конструктивну роботи, а й зняли секретаря Дніпропетровської міської ради, що посилило і без того нестабільну ситуацію. У прес-службі підкреслили, що Дніпропетровськ не має затвердженого плану соціально-економічного розвитку, місто живе на 1/12 минулорічного бюджету. Мінімальні зарплати без надбавок, повністю зупинено всі капітальні закупівлі у лікарнях, школах.

Підкреслюється, що без затвердженого плану соціально-економічного розвитку й ухваленого бюджету не можуть оголосити тендери на ремонти, будівництво, закупівлю обладнання, не можуть розпочатися реконструкції. А це означає, що дороги знову закатають в калюжі, котельні в дитсадках, школах і лікарнях не відкриються до зими, а дахи ремонтуватимуть під час дощу, додали у прес-службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram