ГоловнаПолітика

Росія намагається нав'язати Україні свої війська як "народну міліцію", - Безсмертний

Сьогодні вони є армійськими корпусами, підпорядкованими Генеральному штабу ЗС РФ, а завтра будуть "народною міліцією".

Росія намагається нав'язати Україні свої війська як "народну міліцію", - Безсмертний
Фото: tsn.ua

Російська Федерація намагається нав'язати Україні зміну статусу своїх 1-го і 2-го армійських корпусів, сформованих на території "ДНР" і "ЛНР", на так звану "народну міліцію", підрозділи якої забезпечуватимуть громадський лад в окремих районах областей.

Про це повідомив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи

Роман Безсмертний в ефірі ток-шоу "Свобода слова" на ICTV.

"Ми пропонуємо, щоб у момент забезпечення безпеки безпечний компонент моніторився відразу трьома учасниками на пропорційних засадах. Скажімо, якщо мова йде про елементарний громадський порядок, то патруль складається: 2 представники української поліції, 2 представники місцевої громади, 2 представники поліцейського контингенту ОБСЄ. Позиція іншої сторони - категоричне ні", - заявив він.

За словами Безсмертного, Україні пропонують, щоб до складу такого патруля входили тільки представники "народної міліції".

"Хто така "народна міліція" в їхньому баченні? Чи це ті самі два армійські корпуси, яким змінять статус? Вони сьогодні є армійськими корпусами, підпорядкованими Генеральному штабу ЗС РФ, а завтра вони будуть "народною міліцією". Це те саме, що ми бачимо в Чечні. Це так звані "корпуси Кадирова". Яка перспектива роботи цих корпусів, думаю, нікому не треба пояснювати", - наголосив він.

Нагадаємо, наприкінці січня Україна відхилила ідеї "ДНР" про реформу Конституції. Бойовики хотіли квоту в Раді, поголовну амністію і широку автономію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram