ГоловнаПолітика

Верховна Рада повинна ухвалити "безвізові закони" зараз, а не в майбутньому, - єврокомісар

У разі реалізації необхідних реформ Україна зможе отримати зовнішню фінансову підтримку

Верховна Рада повинна ухвалити "безвізові закони" зараз, а не в майбутньому, - єврокомісар
Фото: EPA/UPG

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства і перемовин про розширення Йоганнес Хан переконує депутатів Верховної Ради в потребі зараз, а не в майбутньому ухвалити законодавство, необхідне для введення безвізового режиму України з ЄС.

Про це він сказав 29 лютого в Брюсселі в рамках "Українського тижня" в Європейському парламенті, повідомляє УНІАН.

"Європейська комісія допомагає в цьому. Але треба, щоб український парламент прийняв рішення так, щоб були виконані всі необхідні критерії", - наголосив він.

Як приклад Хан навів електронну систему декларацій. "Важливо, щоб це все було відкрито, яка ситуація з приватною власністю, це треба зробити зараз, а не в майбутньому", - підкреслив єврокомісар.

Крім того, за його словами, в разі реалізації необхідних реформ Україна зможе отримати зовнішню фінансову підтримку. "Ми бажаємо успіху Україні і сподіваємося, що Україна стане "державою успіху", - додав він.

Хан знову підтвердив позицію Європейської комісії про "повну підтримку, особливо в тому, що стосується вашої територіальної цілісності".

"Жодних просувань не буде зроблено, санкцій не знімуть", - акцентував чиновник. Разом із тим він вважає, необхідно досягти прогресу у виконанні Мінських домовленостей.

Про розвиток відносин у сфері торгівлі Хан повідомив, що "прекрасне українське вино вже можна знайти в Брюсселі". "І ми очікуємо подальшого розвитку. Багато ще потрібно зробити", - констатував єврокомісар.

Тим часом він висловив переконання в необхідності послідовного виконання вже прийнятого законодавства для реформування судової гілки влади, боротьби з корупцією, поліпшення інвестиційного середовища.

Нагадаємо, 25 лютого Президент Петро Порошенко підписав три закони, необхідні для введення безвізового режиму України з Європейським Союзом. Ці закони Президент вніс на розгляд Верховної Ради  як невідкладні, їх прийняли 18 лютого 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram