ГоловнаПолітика

Україна в ООН закликала розгорнути миротворчу і поліцейську місії на Донбасі

Необхідна активніша міжнародна присутність для забезпечення безпеки на сході України

Україна в ООН закликала розгорнути миротворчу і поліцейську місії на Донбасі
Фото: tsn.ua

Україна закликає посилити міжнародну присутність на Донбасі: розгорнути місію миротворців ООН і поліцейську місію ОБСЄ. Про це заявив представник України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко сьогодні на засіданні Радбезу ООН, повідомляє УНІАН.

"Необхідна активніша міжнародна присутність для забезпечення безпеки на місці (Донбасі - ред.), а також повинна здійснюватися місія ОБСЄ. Ми вітаємо продовження мандата місії на прохання України", - зазначив Єльченко.

"Ми запросили розмістити (на Донбасі - УНІАН) миротворців ООН - це пропозиція залишається в силі", - заявив він.

При цьому Єльченко зауважив, що потрібне підвищення можливості місії ОБСЄ і підкріплення її діяльності спеціальною поліцейською місією під егідою ОБСЄ, що могло б стати ефективним засобом для того, щоб привнести мир на Донбас.

"Ми вважаємо, що неконтрольований сегмент російсько-українського кордону робить лише обмеженим вплив міжнародних заходів, оскільки збройні угруповання, які отримують зброю, можуть прибувати з Росії", - додав постпред України в ООН.

Нагадаємо, під час виступу на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН з питання дотримання цілей і принципів Статуту ООН 15 лютого Володимир Єльченко заявив, що Російська Федерація розгорнула в окупованому Криму 23-тисячне угруповання і готує об'єкти для зберігання ядерної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram