ГоловнаПолітика

Силовики з оточення Януковича мусять нести кримінальну відповідальність за розвал армії, - Тетерук

Нардеп подгтовіл відповідний запит у ГПУ

Силовики з оточення Януковича мусять нести кримінальну відповідальність за розвал армії, - Тетерук
Фото: Макс Требухов

Керівники силових відомств з оточення екс-президента Віктора Януковича мусять нести кримінальну відповідальність за розвал Збройних сил України.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

Він повідомив, що вже підготував відповідний запит і у найближчі дні направить його в Генеральну прокуратуру.

"У своєму інтерв'ю сайту strana.ua генерал Володимир Замана спростував інформацію, що він був присутній 28 лютого 2014 року на засіданні РНБО. За його словами, він його переплутав з іншим засіданням. Тому вважаю, що "Дзеркалу тижня" треба вибачитися за свої неправдиві повідомлення щодо неповноти стенограми РНБО від 28 лютого 2014 року", - сказав Андрій Тетерук.

Крім того, зазначив він, на сторінках видання Заману представляють як начальника Генерального штабу ЗСУ, забуваючи про те, що він очолював Генеральний штаб саме під час президентства Віктора Януковича.

"Тому він, як і інші керівники силових відомств з оточення Януковича, мусить нести кримінальну відповідальність за розвал Збройних сил України. Я вже підготував відповідний запит і в найближчі дні направлю його до Генеральної прокуратури", - сказав Андрій Тетерук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram