ГоловнаПолітика

Фірсов заявив, що на Банковій хочуть позбавити мандатів його та Чумака

За словами нардепа, у фракції вирішили позбутися від інакодумців

Фірсов заявив, що на Банковій хочуть позбавити мандатів його та Чумака
Егор Фирсов
Фото: Facebook/Егор Фирсов

Народний депутат Єгор Фірсов стверджує, що в Адміністрації президента готуються позбавити мандата його і нардепа Віктора Чумака.

Про це Фірсов написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Поговорив з одним зі своїх колег, близьких до АП. За його інформацією, там ухвалено рішення позбавити депутатських мандатів мене і Віктора Чумака. За інакомислення і критику. Стратегії обрано різні. Знайти на нас будь-якої компромат не змогли, а наша критика і наші позиції владу дуже дратують. Кононенко (нардеп від БПП Ігор Кононенко - ред.) в нестямі, шукає різні можливості, щоб закрити рот невгодним", - написав депутат.

За словами Фірсова, "закривати рот невгодним" збираються за допомогою голови ЦВК Михайла Охендовського. Однак, яким саме способом у нього відберуть депутатський мандат, він не уточнив.

"У такому разі про себе нагадав наш старий знайомий Охендовський. Відбирати мандат намагатимуться його руками. І він уже, звичайно, дуже радий мені помститися, оскільки я неодноразово порушував на фракції та у ЗМІ питання про необхідність його звільнення, про його роботу на Януковича та участь у фальсифікаціях виборів. Думаю, повторюватися немає сенсу. У Мережі ці всі заяви можна легко знайти", - написав Фірсов.

Нагадаємо, 4 лютого Чумак, а 8 лютого - Фірсов вийшли з фракції БПП після скандалу довкола нардепа Кононенка - давнього друга Петра Порошенка. Фірсов не підтримував злиття БПП з партією УДАР, донецьку організацію якої він очолював.

Він увійшов у так звану Антикорупційну групу в БПП. А після скандалу навколо відставки міністра економрозвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса Фірсов був одним з дев'яти членів фракції, які проголосували за те, щоб Ігор Кононенко склав мандат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram