ГоловнаПолітика

Політичний вплив на міністрів неприпустимий, - нардеп

Президент і проєвропейські сили мусять об'єднатися

Політичний вплив на міністрів неприпустимий, - нардеп
Фото: EPA/UPG

Політики повинні залишити гри за владу і вплив і об'єднатися заради вирішення політичної кризи і продовження реформ.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов, коментуючи звіт уряду у Верховній Раді і той факт, що жоден з народних депутатів і політиків не вніс конкретних пропозицій щодо поліпшення роботи Кабміну, "оголошуючи лише гасла і популістські вимоги".

"У зверненні до українського народу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк поставив дуже чітку вимогу - слід вже припинити політичні війни, боротьбу за владу і вплив", - сказав він.

"Глава уряду дуже чітко адресував претензію, насамперед до президента і його фракції, щоб ті визначилися: або ми разом будуємо процвітаючу європейську країну, або і далі заганяємо її в глухий кут і створюємо передумови для падіння в безодню, з якої виходу вже може і не бути", - підкреслив він.

За словами народного депутата, що довше глава держави буде визначатися, підтримувати програму уряду, чм пропонувати альтернативну нову - то більше поглиблюватиметься політична криза.

"Вимога до президента стосується і всіх проєвропейських політичних сил, які формували коаліцію "Європейська Україна" і які представлені в парламенті - це і БПП, і "Батьківщина", і Радикальна партія, і "Самопоміч", і "Народний фронт". Ми всі разом мусимо нести спільну відповідальність", - сказав він.

"І як підкреслив Арсеній Яценюк, ця відповідальність має бути абсолютно реальна, а не награна. Що стосується нашої фракції "Народний фронт" - ми готові працювати щодня", - підкреслив Помазанов.

За словами народного депутата, уряд окреслив пріоритети своєї роботи - прозорі реформи, невтручання однієї гілки влади в роботу іншої, і головне - недопущення політичного впливу на міністрів.

"Саме тоді робота уряду буде ефективною, нас підтримуватимуть посли західних країн, а Україна матиме ефективні реформи", - резюмував представник "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram