ГоловнаПолітика

Нас очікує велика війна компроматів, - президент Інституту Горшеніна

Команда прем'єра не залишиться в боргу, вважає експерт

Нас очікує велика війна компроматів, - президент Інституту Горшеніна
Фото: dyvys.in

Протистояння команд-конкурентів у владі не вщухло¸ але перейшло в латентну фазу. Про це заявив президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко, коментуючи LB.ua недільну заяву прем'єра про те, що уряд є «юридично повністю легітимним», а вся відповідальність за нестабільність у країні лежить на Президенті і коаліції.

«Оскільки можливість юридично змінити конфігурацію влади (крім добровільної відставки прем'єра) після голосування в парламенті 16 лютого відсутня, на нас чекає велика війна компроматів, - упевнений президент Інституту Горшеніна. - Потрібні форс-мажорні обставини, щоб актуалізувати питання зміни конфігурації влади. Причому якщо досі президентська команда мала наступальну позицію, то зараз не виключено, що команда прем'єра, відчувши деяку впевненість, не буде залишатися в боргу».

«Інформаційні вкиди, які ми бачили протягом останніх тижнів, - це лише «пристрілювальні залпи», але «ядерні» боєголовки десь на підльоті, - заявив Вадим Омельченко. - «Начинка заряду» може бути різною, але вона буде спрямована не так на українські електоральні поля, як на офіси партнерів України на Заході».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram