ГоловнаПолітика

Київрада не змогла визначитися з датою виборів до райрад і скасувала засідання

Депутати від "Солідарності" не прийшли на засідання регламентної комісії.

Київрада не змогла визначитися з датою виборів до райрад і скасувала засідання
Фото: ru.golos.ua

Засідання Київської міської ради в понеділок скасовано, наступне відбудеться в четвер, 3 березня.

Про це Українським Новинам повідомив представник прес-служби Київради.

Засідання міськради 25 лютого не відбулося через те, що фракція "Самопоміч" заблокувала президію. Депутати вимагали, щоб регламентна комісія розглянула проект рішення з проханням до ЦВК призначити нову дату виборів до райрад Києва на 29 травня. У Київраді домовилися, що комісія розгляне проект вранці в понеділок, а о 12:00 відбудеться засідання міськради.

Однак як повідомляє прес-служба "Самопомочі", вранці в понеділок три члени регламентної комісії від фракції "Солідарність" не прийшли на засідання. Усього в комісії чотири депутати.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 27 січня заборонив ЦВК вчиняти будь-які дії щодо районних виборів у Києві, призначених на 27 березня. Позов подали нардеп від БПП Євген Рибчинський і радикальна громадська організація "Наждак". Ці позови суд об'єднав і задовольнив.

23 липня 2015 року Київська міська рада передбачила створення в столиці райрад із 46 депутатами в Голосіївському, Печерському, Подільському та Шевченківському районах і з 54 депутатами в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Святошинському і Солом'янському районах. Вибори до них призначили на 27 березня 2016 року.

Райради в Києві ліквідували 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram