ГоловнаПолітика

Криворізька "Самопоміч" із другої спроби затвердила Семенченка кандидатом у мери

Юрій Милобог спочатку не віддав свого голосу за колишнього комбата.

Криворізька "Самопоміч" із другої спроби затвердила Семенченка кандидатом у мери
Семен Семенченко
Фото: Макс Требухов

У неділю, 28 лютого, з'їзд Криворізької міськорганізації партії "Самопоміч" затвердив висунення кандидатури Семена Семенченка в мери міста.

Як повідомляє громадянська мережа "ОПОРА", представники якої були на з'їзді, на зборах були два з трьох представників міського відділення партії.

"На голосування винесли кандидатуру Семена Семенченка. З першої спроби узгодити претендента не вдалося, оскільки Юрій Милобог, який раніше під час всеукраїнської конференції «Об'єднання «Самопоміч» запропонував кандидатом у мери Семенченка, спершу утримався. Присутній член міськвиборчкому зазначив, що претендента мусять схвалити більшістю голосів. Після обговорення відбулося повторне голосування, і двома голосами "за" було затверджено кандидатуру Семена Семенченка", - сказано в повідомленні.

Однак за статутом партії рішення ще має затвердити політрада.

Крім того, в неділю провела конференцію партія "Сила людей" і затвердила кандидатуру Світлани Сови на мера Кривого Рогу. Сова - учасник благодійного фонду "Громадська ініціатива жителів Кривбасу", активістка громадського союзу "Екологічна рада Криворіжжя". Депутат Криворізької міської ради.

27 лютого міський осередок партії УКРОП схвалив кандидатуру Миколи Колесника на мера міста.

Раніше зареєстрували свої кандидатури п'ять претендентів на посаду. Це чотири самовисуванці - Яна Беркут, Юрій Вілкул, Інна Іванченко і Олександр Натаров, а також один представник політичної партії - Ігор Левицький.

Офіційно подача документів від претендентів на посаду мера Кривого Рогу на позачергових виборах 27 березня спливає о 24:00 2 березня.

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу восени минулого року з мінімальним відривом переміг колишній регіонал Юрій Вілкул. Друге місце зайняв кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог. Команда Милобога заявила про фальсифікації, організувала акції протесту і домоглася призначення перевиборів на 27 березня. Однак партія "Самопоміч" вирішила, що на мера Кривого Рогу на цих виборах буде балотуватися Семен Семенченко, а не Милобог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram