ГоловнаПолітика

Доки Росія не виконає мінських домовленостей, санкції не скасують, - Пайєтт

Обама обговорив цю позицію в розмові з Путіним.

Доки Росія не виконає мінських домовленостей, санкції не скасують, - Пайєтт
Фото: www.dyvys.in

Санкції проти Росії можуть переглянути тільки тоді, коли буде повністю реалізовано мінські домовленості.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в ефірі телеканалу ZIK.

"Президент США Барак Обама обговорив цю позицію в розмові з Путіном. Він також наголосив на особливій вимозі про надання спостерігачам ОБСЄ повного доступу по всій території України - до міжнародно визнаних кордонів. Нічого цього не відбувається. Поки цього не станеться, ми не будемо говорити про послаблення санкцій", - сказав він.

Нагадаємо, Європейський Союз у грудні 2015 року затвердив рішення про продовження санкцій проти Росії ще на півроку. Обмеження, введені 31 липня 2014 року у відповідь на російську агресію проти України, залишатимуться чинними щонайменше до 31 липня 2016 року.

Попередній термін дії економічних санкцій Євросоюзу проти Росії завершувався наприкінці січня 2016 року. Західні країни неодноразово заявляли, що продовження санкцій безпосередньо залежить від виконання Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Однак останнім часом, у зв'язку з міграційною кризою, терористичною загрозою в Європі, серед європейських країн з'явилися думки про те, що необхідно зміцнити співпрацю з Росією в боротьбі з ІДІЛ і в намірі завершити конфлікт у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram