ГоловнаПолітика

Порошенко заповнив квоту в конкурсній комісії Держбюро розслідувань

Відбір на посаду директора Бюро може початися, коли своїх представників призначить Кабмін.

Порошенко заповнив квоту в конкурсній комісії Держбюро розслідувань
Фото: пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко заповнив свою квоту в конкурсній комісії Держбюро розслідувань, після того як прем'єр Арсеній Яценюк звинуватив його і Верховну Раду в зриві запуску цього держоргану.

Як повідомляє прес-служба голови держави, до складу комісії від Президента увійшли завкафедрою цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік Національної академії правових наук України Роман Майданик, професор кафедри теорії права та держави юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Самохвалов і партнер юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяна Сліпачук.

Нагадаємо, директора бюро повинен призначити Президент за поданням прем'єр-міністра після конкурсного відбору. До складу конкурсної комісії повинні увійти по три людини за квотами Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів.

Міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Кабміну 24 лютого запропонував включити в комісію від Кабміну першого заступника міністра внутрішніх справ Еку Згуладзе, першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову і депутата парламенту від фракції "Народний фронт" Антона Геращенка. Втім, Згуладзе і Геращенко не зможуть потрапити до комісії через відсутність вищої юридичної освіти.

Для того, щоб комісія розпочала роботу, вона повинна мати щонайменше шістьох членів. Для прийняття рішення потрібно п'ять голосів.

Після того як набуде чинності закон про ДБР Генпрокуратура повинна передати цьому органу слідство у справах Майдану. Слідчий у цих справах Сергій Горбатюк неодноразово заявляв, що слідство у справах Майдану з 1 березня припиниться, якщо не буде відстрочено запуск ДБР.

Верховна Рада, яка може відстрочити набуття чинності закону про ДБР, наступне пленарне засідання проведе лише 15 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram