ГоловнаПолітика

Полторак: Україна може відмовитися від мобілізації

У лютому на службу в армію записалося 9 тис. контрактників.

Полторак: Україна може відмовитися від мобілізації
Степан Полторак
Фото: www.dyvys.in

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що в перспективі країна може відмовитися від мобілізації, завдяки збільшенню кількості контрактників.

"Якщо раніше в місяць ми набирали 200-300 контрактників, то тільки за цей місяць записалися 9000 чоловік. 7000 чоловік ми вже призвали", - заявив Полторак на брифінгу в Харкові, повідомляє радіо "Свобода".

"Якщо у нас звільняється зараз 45000 (строковиків - ред.) особистого складу, то навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тисяч, тобто в рази менша, ніж було раніше", - зазначив Полторак.

На початку року в Генштабі Збройних Сил України заявили, що в результаті демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне необхідність доукомплектувати ЗСУ. Демобілізація військових, що завершили виконання своїх обов'язків, планується наприкінці березня - у квітні цього року.

Цього місяця керівник Генштабу Віктор Муженко заявив, що необхідність у черговій хвилі мобілізації залежить від кількості військових, яких візьмуть на військову службу за контрактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram