ГоловнаПолітика

Порошенко підписав указ про сприяння розвитку громадянського суспільства

Голова держави відзначив внесок волонтерського руху в підтримку Збройних Сил України

Порошенко підписав указ про сприяння розвитку громадянського суспільства
Фото: Пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками громадських організацій підписав Указ "Про сприяння розвитку громадянського суспільства", повідомляє прес-служба Голови держави.

Президент наголосив, що Революція Гідності дала нові можливості для розвитку громадянського суспільства та поглиблення демократії в Україні, сказано в повідомленні. Зокрема, Голова держави відзначив внесок волонтерського руху в підтримку Збройних Сил України та реформування Міністерства оборони, а також активну участь громадськості в євроінтеграційних процесах країни та сприяння покращенню ставлення українців до євро- та євроатлантичної інтеграції.

"Щодо євроінтеграційних процесів, також як і захист безпеки та оборона держави, роль громадянського суспільства надважлива", - зауважив Петро Порошенко.

Окремо Президент відзначив участь громадськості в реформуванні країни.

"Вкрай важлива, а можливо, найбільш важлива після національної безпеки і оборони сфера реформ - це антикорупційне законодавство. Подобається комусь із влади чи не подобається, як вони (представники громадськості) їх критикують, але ми в умовах демократії повинні навчитися взаємодіяти, щоб завоювати довіру як всередині країни, так і продемонструвати ззовні, що ми працюємо єдиною командою", - зазначив Голова держави.

Петро Порошенко додав, що розчарований затягуванням процесу створення Національного агентства для запобігання корупції, оскільки це є фактично єдиним невирішеним інституціональним питанням за зобов'язаннями України в межах отримання безвізового режиму.

Президент також закликав громадськість підтримати і продемонструвати активну позицію щодо конституційних змін в частині судової реформи.

У підготовці проекту Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства взяли участь понад 700 представників організацій громадянського суспільства, органів державної влади та місцевого самоврядування, провідних українських аналітичних центрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram