ГоловнаПолітика

БПП хоче нову коаліцію і новий уряд

Юрій Луценко виступив за технократичний Кабмін.

БПП хоче нову коаліцію і новий уряд
Юрий Луценко
Фото: Макс Требухов

Голова найбільшої фракції парламенту "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко закликав почати переговори про створення нової коаліції і потім створити новий уряд.

"На початку лютого йшлося тільки про урядову кризу. Прем'єр Яценюк втримався, але втратив підтримку 4 фракцій коаліції з 5. Заяви про вихід із коаліції "Самопомочі" і "Батьківщини" засвідчили глибоку загальнополітичну кризу. Можна сперечатися про юридичні тонкощі, але фактично стара коаліція розпалася. Небажання прем'єр-міністра визнавати це призводить до розширення кризи довіри не тільки між владою і українцями, а й між Україною та західними партнерами. Ми втрачаємо безвізовий режим, співпрацю з МВФ і багато чого ще. Наступного тижня керівники парламентських демократичних фракцій повинні почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд", - написав Луценко у фейсбуці.

БПП готова запропонувати план спільних дій парламентської більшості і Кабінету Міністрів, додав Луценко, зазначивши, що його виконавцями повинні стати "технократична команда реформаторів без партійних амбіцій".

Нагадаємо, 16 лютого Рада не змогла відправити Кабмін у відставку. Порушувати питання про відставку Кабміну можна лише раз протягом сесії. Поточна сесія Верховної Ради почалася в лютому і триватиме до середини липня. Депутати зберуться на нову сесію лише у вересні. Це означає, що Арсеній Яценюк повинен залишитися на чолі уряду мінімум до вересня.

Яким чином можна змусити Яценюка піти у відставку, якщо він сам у неї не подасть, незрозуміло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram