ГоловнаПолітика

РНБО проведе спеціальне засідання щодо Криму

Порошенко доручив ввести спецрежим митного захисту на адмінмежі з АРК

РНБО проведе спеціальне засідання щодо Криму
Фото: www.dyvys.in

Рада національної безпеки та оборони проведе спеціальне засідання щодо Криму.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у зверненні до народу з нагоди другої річниці початку опору російській окупації Криму.

"Для уточнення нашої стратегії реінтеграції Криму в Україну я сьогодні доручив підготувати спеціальне засідання Ради нацбезпеки і оборони. Від Кабінету Міністрів очікую докладного плану-графіка захисту національних інтересів України в міжнародних судах, притягнення держави-агресора до відповідальності перед Україною як державою та українськими приватними компаніями", - заявив Порошенко.

Також він зажадав від Кабміну внести на розгляд РНБО питання про тимчасовий режим спеціального митного захисту на лінії адміністративної межі Херсонської області та АРК, а також енергетичну стратегію Криму.

Міністерству оборони і Генштабу Збройних сил України наказано подати пропозиції щодо посилення військових можливостей України у Херсонській області та вздовж усього чорноморського узбережжя. "Росія значно наростила військову присутність у регіоні, завершує перетворення півострова з квітучого міжнародного курорту на велику військову базу, яка становить загрозу, в тому числі і ядерну, не тільки для України, але й для всіх країн Чорноморського регіону", - пояснив президент.

Також він підкреслив, що МЗС має забезпечити політико-дипломатичні умови для повернення Криму, підготовку позовів проти Росії і збереження режиму міжнародних санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що на початку цього тижня було оприлюднено стенограму першого засідання РНБО після початку анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram