ГоловнаПолітика

Українське питання залишається головним для ОБСЄ, - депутат

Делегат від Ради розповів про зимову сесію Парламентської асамблеї ОБСЄ

Українське питання залишається одним із найважливіших на порядку денному Парламентської асамблеї ОБСЄ. Про це заявив в п'ятницю член постійної делегації Верховної Ради Дмитро Сторожук, який взяв участь у роботі 15-ї зимової сесії ПА ОБСЄ 25-26 лютого.

"Для всіх скептиків, так званих міжнародних експертів, які у нас в Україні кажуть про те, що від України втомилися, що про неї забули, мушу сказати, що це все неправда. Тому що два дні поспіль основні теми на Парламентській асамблеї ОБСЄ присвячені Україні і, зокрема, Криму та порушенню прав людини на окупованих територіях", - цитує депутата прес-служба партії "Народний фронт", членом якої він є.

"Головний меседж такий: про Україну пам'ятають, питання України є найважливішим для членів ОБСЄ. Так, питання захисту прав людини, надання озброєння України і вирішення конфлікту на сході України в цілому є основними в порядку денному на сесії", - підкреслив Дмитро Сторожук.

Він також зазначив, що більшість питань, які звучали від країн-членів до доповідачів ОБСЄ, стосувалися переважно "підтримки України у військовому конфлікті на сході і повернення Донбасу та Криму до складу нашої держави". Сторожук відзначив особливу підтримку з боку Канади, Франції, Литви та Туреччини.

Російські делегати при цьому "як завжди, звинувачували нас у тому, що в Україні триває громадянська війна".

За словами Сторожука, члени ОБСЄ також заявили про необхідність збільшити присутність представництва організації на сході України, а також ввести постійного представника ОБСЄ до Криму, хоча категорично проти цього виступила Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram