ГоловнаПолітика

Печерський суд відмовився від справи Єфремова, Стояна та Гордієнка

Апеляційний суд змінюватиме підсудність

Печерський суд відмовився від справи Єфремова, Стояна та Гордієнка
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд Києва в повному складі відмовився розглядати справу колишніх депутатів Олександра Єфремова, Олександра Стояна і Сергія Гордієнка. Про це в п'ятницю повідомив адвокат Олександр Готін, який представляє інтереси комуніста Гордієнка.

"Сьогодні колегія суддів направила справу до Апеляційного суду для зміни підсудності", - сказав він журналісту "Українських новин".

За його словами, на засіданні у п'ятницю вся колегія суддів взяла самовідвід, і в Печерському суді не залишилося суддів, які могли б розглядати це кримінальне провадження.

Нагадаємо, що Печерський суд 30 листопада розпочав розгляд справи з того, що повернув обвинувальний акт у прокуратуру як не відповідний законодавству. Через півтора місяця Апеляційний суд Києва наказав відновити розгляд справи, скасувавши рішення Печерського райсуду повернути обвинувальний акт на доопрацювання.

Справа проти Єфремова, Стояна та Гордієнка розслідувалася в зв'язку з ухваленням 16 січня 2014 року у протиправний спосіб "диктаторських законів". Обвинуваченим інкриміновано ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, від трьох до п'яти років в'язниці) КК України.

1 квітня 2015 року генпрокурор Віктор Шокін заявив, що у справі про "диктаторські закони" проходять 12 колишніх депутатів. 11 з них були членами Лічильної комісії Верховної Ради і формалізували ухвалення цих законів 16 січня 2014 року. Крім "регіоналів" Єфремова (у Рахункову комісію не входив), Стояна та комуніста Гордієнка, це Володимир Демидко, Олег Зарубінський, Віталій Калюжний, Володимир Наконечний, Володимир Олійник, Андрій Пінчук, Станіслав Скубашевський, Ярослав Сухий (всі - Партія регіонів) і Олександр Зубчевський (Компартія).

13 березня 2015 року ГПУ оголосила в розшук Демидка, Пінчука, Скубашевського, Сухого та Зубчевського у справі "про закони 16 січня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram