ГоловнаПолітика

Нацрада призначила позапланову перевірку ICTV

Висновки зробить Незалежна медіарада

Нацрада призначила позапланову перевірку ICTV

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ICTV.

Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора.

"Розглянувши звернення громадян М. Типусяк і М. Ковбіка щодо трансляції серіалів "Син батька народів" і "Диверсант - 2. Кінець війни", Нацрада на засіданні 25 лютого призначила позапланову перевірку телеканалу IСТV щодо дотримання законодавства про кінематографію", - наголошується в повідомленні.

У скаргах зазначається, що, зокрема, у фільмі "Син батька народів" серед головних і другорядних персонажів багато таких, які уособлюють радянську владу сталінського періоду; є образи представників радянських органів безпеки, що є ознакою порушення вимог ч.2. ст. 9 закону "Про телебачення і радіомовлення" та ч.1. статті 15-1 Закону України "Про кінематографію".

Крім того, в заставках до стрічок міститься посилання на українському студію "Film UA", проте, за даними держреєстру фільмів міністерства культури РФ, виробником цього фільму є ЗАТ "Кинокомпания ФаворитФильм".

У телесеріалі "Диверсант - 2. Кінець війни" є образи представників російського військового командування, що також є ознакою порушення ч.1 ст. 15-1 Закону України "Про кінематографію".

За висновками щодо цього серіалу Нацрада має намір звернутися до Незалежної медіаради.

Нагадаємо, раніше Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram