ГоловнаПолітика

Deutsche Welle: перевибори Ради стануть катастрофою для України

МВФ та інші кредитори отримають вагомий аргумент для замороження програм фінансової допомоги.

Deutsche Welle: перевибори Ради стануть катастрофою для України
Фото: volyanarodu.com.ua

У разі оголошення дострокових виборів Верховної Ради кредитори, на кшталт Міжнародного валютного фонду і Єврокомісії, отримають аргумент для того, щоб зупинити фінансову й економічну допомогу Україні.

Про це пише головний редактор української версії Deutsche Welle Бернд Йоганн у своїй статті за результатами візиту голів МЗС Франції і Німеччини до Києва.

"Україна не має часу проводити нові вибори. Дискусії про них виникають тільки тому, що деякі політики сподіваються отримати зиск від такого кроку. Втім, політично, економічно і фінансово вибори в Україні стали б катастрофою. Адже через виборчі перегони Україна буде заблокована протягом тижнів і місяців. Кредитори на кшталт Міжнародного валютного фонду, Єврокомісія, а також велика кількість країн, які досі підтримували Україну, отримали б переконливі аргументи для того, щоб зупинити фінансову й економічну допомогу на період політичної нестабільності в країні", - вважає Йоганн.

"Безвідповідальні політики з боку опозиції та провладних фракцій штовхнули країну в новий хаос. У політичному сенсі держава стала практично некерованою. А на міжнародному рівні такий партнер фактично нікому не потрібен", - наголошено у статті.

На думку Йоганна, тільки сформувавши в найкоротші терміни уряд, Україна може уникнути найгіршого сценарію.

"Франція і Німеччина і надалі пропонують [Україні] свою підтримку. Голови МЗС цих країн виділили два дні на те, щоб поспілкуватися з політиками в Києві. Однак діяти Україні доведеться самій. Якщо цього не відбудеться, курс реформ у країні зазнає поразки. А виграють від цього тільки Росія і бойовики", - попереджає журналіст. Він зазначив, що міністри Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро під час свого візиту весь час говорили про необхідність проводити реформи і попереджали про загрози від поразки такого курсу.

"Обидва міністри, як і європейська громадськість, нині схвильовано стежать за тим, як політична еліта в Україні руйнує сама себе і потопає у внутрішніх суперечках. Так країна все більше наближається до політичного й економічного колапсу", - наголошено в публікації.

Нагадаємо, що, згідно із соціологічним опитуванням Інституту Горшеніна, 42,3% українців висловилися за проведення в Україні дострокових парламентських виборів, а 46,2% - проти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram