ГоловнаПолітика

Росія запропонувала Україні взаємне скасування обмеження транзиту вантажівок

Міністр інфраструктури Пивоварський отримав відповідний лист від російської сторони

Росія запропонувала Україні взаємне скасування обмеження транзиту вантажівок
Блокирование российских фур в Житомирской области
Фото: facebook.com / Рух Автомайдан Житомир

Україна отримала від Російської Федерації офіційне звернення з приводу обопільного скасування обмежень на транзитні вантажні автоперевезення.

Про це повідомив голова Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) Леонід Костюченко, інформує УНІАН.

"Ми сподіваємося, що завтра домовляться (про скасування взаємних транзитних обмежень між Україною і Росією, - ред.). Росія вже надіслала лист із пропозицією скасувати ці обмеження, у міністра (інфраструктури Андрія Пивоварського, - ред.) вже такий лист є, тепер ми повинні розглянути це питання на засіданні уряду завтра. Якщо вони приймуть, тоді буде розблоковано транзит", - сказав Костюченко.

Він також додав, що за клопотанням АсМАП Кабінет Міністрів спростив процедуру митного оформлення повернення заблокованих на території Росії українських вантажівок, а також прискорив відшкодування податку на додану вартість для постраждалих бізнесменів.

Нагадаємо, з 1 лютого призупинено в'їзд російських вантажівок на територію Польщі. Транзит із Росії в Європу переорієнтувався на кордон України зі Словаччиною та Угорщиною. У відповідь в Україні почалася громадянська акція блокування фур російських перевізників.

Після цього Росія заборонила рух вантажівок з України по своїй території. На наступний день Україна ввела офіційну заборону на транзит російських фур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram