ГоловнаПолітика

Українці найбільше схвалюють дії Садового і Саакашвілі

Найгірший баланс схвалення і несхвалення - у Валерії Гонтаревої і Віктора Шокіна.

Українці найбільше схвалюють дії Садового і Саакашвілі
Фото: Макс Требухов

Мер Львова Андрій Садовий і голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі мають найкращий баланс схвалення-несхвалення серед українських політиків. Про це свідчить соцопитування Інституту Горшеніна, результати якого були представлені у вівторок.

Дії Садового схвалюють 34,0% і не схвалюють 40,9%. Дії Саакашвілі схвалюють 33,9% і не схвалюють 40,5%.

Роботу Президента Петра Порошенка схвалюють лише 20,7% респондентів. Однак при цьому Порошенко залишається лідером електоральних симпатій, істотно випереджаючи Садового (Саакашвілі не має права балотуватися в президенти). Наразі його електорат доволі стійкий. Порошенко має постійний відсоток підтримки близько 15-20%. Частково це так званий електорат влади, представлений людьми, завжди готовими голосувати за діючу владу.

Найгірший баланс схвалення - у голови НБУ Валерії Гонтаревої (2,8% схвалюють, 83,5% не схвалюють) і поки ще генерального прокурора Віктора Шокіна (3,5% схвалюють, 73,2% не схвалюють).

Всеукраїнське соціологічне дослідження на тему "Суспільно-політичні настрої населення України" проводили з 8 по 17 лютого 2016 року. Усього, згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України було опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram