ГоловнаПолітика

Порошенко, Еро і Штайнмаєр наголосили на важливості розміщення СММ ОБСЄ на Донбасі

Для припинення обстрілів необхідна політична воля з боку РФ

Порошенко, Еро і Штайнмаєр наголосили на важливості розміщення СММ ОБСЄ на Донбасі
Фото: Пресс-служба Порошенко

Президент Петро Порошенко і голови МЗС Франції і Німеччини Жан-Марк Еро і Франк-Вальтер Штайнмаєр обговорили можливості розміщення міжнародної місії на Донбасі як важливої умови підготовки до проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства і на основі принципів ОБСЄ.

Про це інформує прес-служба Голови держави.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Сході України і стан виконання Мінських домовленостей. Президент висловив стурбованість численними порушеннями режиму припинення вогню з боку контрольованих Росією бойовиків, а також застосуванням ними забороненої зброї. Співрозмовники констатували на необхідності політичної волі з боку РФ для припинення обстрілів, йдеться в повідомленні.

Президент України наголосив на важливості допуску спостерігачів СММ ОБСЄ до всіх ділянок окупованих територій, зокрема на російсько-українському кордоні. Петро Порошенко наголосив на важливості звільнення всіх заручників, включаючи тих, хто незаконно утримується на території РФ.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком 20 лютого заявив, що не бачить поки що альтернативи процесу впровадження Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram