ГоловнаПолітика

Обама нагадав Путіну про необхідність виконання РФ Мінських угод

Президент США наголосив на важливості припинення вогню і забезпеченні повного доступу СММ ОБСЄ в зоні конфлікту

Обама нагадав Путіну про необхідність виконання РФ Мінських угод
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама 22 лютого на прохання російської сторони поспілкувався з президентом РФ Володимиром Путіном, привітавши досягнення домовленостей щодо Сирії, а також наголосив на необхідності виконання РФ Мінських угод.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, повідомляє Укрінформ.

"Президент Обама привітав досягнення домовленості між США, Росією та іншими партнерами в Міжнародній групі підтримки Сирії щодо термінів і умов припинення там бойових дій", - наголошується в документі.

При цьому Обама зауважив, що пріоритетним зараз є "забезпечення позитивної відповіді сирійського режиму і збройної опозиції, а також сумлінне виконання (домовленостей - ред.) усіма сторонами з метою полегшення страждань сирійського народу, відновлення політичного процесу під керівництвом ООН та зосередження на розгромі ІДІЛ".

Президент США також "наголосив на важливості виконання об'єднаними російсько-сепаратистськими силами на сході України своїх зобов'язань за Мінським договором, перш за все з припинення вогню і забезпечення повного доступу Спеціальній місії моніторингу ОБСЄ в зоні конфлікту, аж до міжнародного кордону".

Нагадаємо, план перемир'я в Сирії, погоджений США і Росією, повинен вступити в силу в опівночі 27 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram