ГоловнаПолітика

Богатирьова близька до виходу з-під санкцій

Проти інших чиновників санкції повинні зберегтися

Богатирьова близька до виходу з-під санкцій
Фото: moz.gov.ua

Європейський Союз на початку березня продовжить обмежувальні заходи, введені проти оточення Януковича, але виключить зі списку санкцій екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на джерело в керівному інституті ЄС.

"ЄС продовжить блокування активів 16 українських екс-чиновників, які підозрюються в незаконному привласненні державних активів. Нині санкції діють щодо 17 таких осіб, включаючи Віктора Януковича і народного депутата Сергія Клюєва. Але Раїса Богатирьова з цього «чорного» списку буде виключена. За наявною інформацією, її майно нібито було повернуто державі Україна", - розповів співрозмовник агентства.

Нагадаємо, в 2014 році Раїсу Богатирьову оголосили в розшук. Богатирьову підозрюють у розтраті 63,5 млн грн при закупівлі в 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів і обладнання за суттєво завищеними цінами, а також у розтраті 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів у "Індару".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram