ГоловнаПолітика

"Азов" виселив "штаб РПС"

Революціонери не встояли перед алкоголем.

"Азов" виселив "штаб РПС"
Фото: www.hromadske.tv

"Штаб Революційних правих сил" не затримався в приміщенні громадянського корпусу "Азов" у провулку Шевченка в центрі Києва.

Як повідомив телеканалу "112 Україна" представник "Азова" Назар Кравченко, представникам РПС дозволили розміститися в будівлі за умови, що вони будуть тверезими і без зброї.

"Ми погодилися їм дати місце, але за однієї умови, що там не буде п'яних і з алкоголем, і будуть люди без зброї. Люди проходили, однак незабаром почалася словесна перепалка, тому що був чийсь побратим, від якого несло алкоголем, і ми його не пустили. Вони почали, так скажемо, обурюватися, чому їх побратима не пускають, хоча він з перегаром. Після цього вони залишили приміщення", - розповів Кравченко. Він також додав, що ці люди отримали по телефону вказівку від "якогось Сергія" не показувати рюкзаки для перевірки.

Кравченко не знає, куди перемістився "штаб РПС".

Видання Deutsche Welle викладає дещо іншу версію подій. Нібито представники РПС покинули приміщення "Азову", оскільки були шоковані тим, що там ще не закінчений ремонт, практично немає меблів, "а сходи, що ведуть на третій поверх, зовсім не освітлюються".

Нагадаємо, 20 лютого в Києві близько 50 осіб у камуфляжі зайняли низку приміщень готелю "Козацький" на Майдані Незалежності. Готель "Козацький" належить Міністерству оборони. Після переговорів з МВС і Міноборони штаб РПС погодився переміститися в приміщення "Азову" за кілька сот метрів від Майдану.

Вранці 22 лютого комунальники вивезли на смітник все, що встигли принести на Майдан протестувальники. Залишилася лише одна палатка і кілька десятків людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram