ГоловнаПолітика

Левус звинуватив "РПС" у дискредитації патріотичного руху

Сумнівні особистості зараз виступають великими революціонерами.

Левус звинуватив "РПС" у дискредитації патріотичного руху
Андрей Левус
Фото: www.facebook.com/samooboronaMaydanu

Депутат Верховної Ради Андрій Левус вважає, що так звані "Революційні праві сили" спрацювали на дискредитацію патріотичного руху в Україні.

"З приводу цих подій, які відбуваються на Майдані. На жаль, частина людей, які брали участь у них, втягнуті у великий обман і аферу. Якщо розглянути організаторів цього дійства, ми побачимо, що на деяких з них ніде поставити штамп. Ми бачимо, що є люди, які брали участь у [російському націоналістичному] русі "Сопротивление", в Антимайдані, а зараз вони виступають великими революціонерами", - сказав він після засідання парламентського комітету нацбезпеки і оборони, передає кореспондент LB.ua.

"Можна зробити висновки, що всі ці події сплановані для дискредитації національного патріотичного руху, для дискредитації теми протестів", - додав Левус, назвавши клоунадою цю спробу скликати "третій майдан".

При цьому він прокоментував погроми офісу СКМ, Альфа Банку і Сбєрбанку РФ, які відбулися в суботу вранці. Він передбачає, що їхні учасники могли свідомо провокувати силовиків на застосування зброї, щоб запустити "ефект доміно".

Також Левус передав "привіт" 17 каналу, який "за дивним збігом обставин усі ці події висвітлював".

Нагадаємо, що Левус був заступником Андрія Парубія в Самообороні Майдану під час Революції гідності. Опісля обіймав посаду заступника голови СБУ, а нині очолює підкомітет Верховної Ради з питань державної безпеки.

У суботу, 20 лютого, кілька сотень людей у камуфляжній формі, які назвалися "Штабом Революційних правих сил" (РПС) зайняли один із залів готелю "Козацький" на Майдані (був звільнений наступного дня). Частина протестувальників після цього дві ночі провела на вулиці. Серед вимог протестувальників - скасування Мінських домовленостей і перезавантаження всієї влади. У понеділок вранці комунальники розібрали майже всі намети й інше сміття, яке залишили після себе мітингувальники. Біля стели Незалежності залишився тільки один намет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram