ГоловнаПолітика

На Майдані почали вибирати "міністрів"

"Правий сектор" відхрестився від РПС.

На Майдані почали вибирати "міністрів"
Фото: facebook.com/vitaly.chervonenko

О 17:00 на Майдані почалося "віче", яке скликало раніше невідоме об'єднання "Революційні праві сили".

Мітинг проходить біля стели Незалежності, зібралося близько 500 осіб. З імпровізованої сцени представники РПС оголосили про створення "громадянського уряду" і запросили всіх охочих подавати свої кандидатури в міністри.

Також там повторили вимоги повного перезавантаження влади. Це повинно включати відставку уряду і секретаря РНБО Олександра Турчинова, а також дострокові вибори президента і Верховної Ради. Крім того, зі сцени оголосили вимоги ввести воєнний стан у Донецькій і Луганській областях і в Криму, звільнити політв'язнів, ввести санкції проти російських компаній, заборонити підвищення комунальних тарифів.

Тим часом "Правий сектор" відхрестився від РПС.

"Дії організаторів" нового Майдану "виглядають як спроба дискредитувати націоналістичний рух і саму ідею національної революції. [...] Перш за все впадає в очі, що РПС старанно намагається переконати суспільство в тому, що за акцією стоїть саме "Правий сектор". Тиждень тому РПС практично одночасно з конференцією УВР ПС [Український визвольний рух "Правий сектор", - ред.] провів свою фейкову конференцію, де вибирав "провід "Правого сектора" і "провідника". І для початку "третього Майдану" РПС не випадково вибрав той самий день, в який УВР ПС разом із побратимами проводив акцію на Інститутській. [...] З огляду на це, ми хочемо ще раз наголосити: "Правий сектор" не має стосунку ні до РПС, ні до дій, які цей рух здійснює", - заявили в "Правому секторі".

Нагадаємо, вчора кілька сотень людей у камуфляжній формі, які називають себе штаб "Революційних правих сил" (РПС), провели кілька акцій у центрі Києва, зокрема розгромили офіс SCM, "Альфа-банк" і "Сбербанк России". Увечері вони зайняли один із залів готелю "Козацький" на Майдані. Частина протестувальників залишилася ночувати на вулиці. Серед їхніх вимог - скасування мінських домовленостей і перезавантаження всієї влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram