ГоловнаПолітика

Міноборони повідомило про компроміс із РПС щодо готелю "Козацький" (оновлено)

"Радикали" заявили, що допомагають оборонному відомству.

Міноборони повідомило про компроміс із РПС щодо готелю "Козацький" (оновлено)
Павел Федичев и Виталий Повх

Міністерство оборони, на балансі якого перебуває готель "Козацький", виділив у ньому приміщення для "штабу революційних правих сил", який у суботу почав на Майдані акцію протесту.

До журналістів у неділю вийшли директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федичев і голова громадської організації "Союз захисників України" Віталій Повх. Ця людина близька до одного з членів штабу РПС Юрія Кармазіна.

Федичев заявив, що людям, які зайняли вчора одне з приміщень, там дозволять залишитися.

"Протестувальникам буде виділено приміщення, тому що вони заявили, що їхня акція буде безстроковою, що вона буде мирною, згідно з Конституцією. Вони висунули деякі політичні, економічні вимоги до уряду країни і будуть за допомогою четвертої влади, ЗМІ домагатися виконання вимоги, які вони висунули владі. Це їхнє право як громадян України", - сказав Федичев.

Повх назвав себе одним з учасників "штабу революційних правих сил" і повідомив про результати нічних переговорів із поліцією.

"Прийнято рішення про проведення установчих зборів, про це повідомлено на всіх рівнях, світовій громадськості. Я особисто вчора вів переговори вночі із заступником міністра, начальником УМВС міста Києва, ми досягли взаєморозуміння", - сказав він.

Повх нагадав про судову суперечку навколо готелю "Козацький", в якому Міноборони намагається повернути будівлю з оренди приватного підприємства, і заявив, що люди, яких він представляє, мають намір допомогти оборонному відомству.

"До нас звернулася низка організацій, які проводили громадський контроль із цього питання... Не було ніяких захоплень приміщень. Була домовленість... узяти в оренду це приміщення", - заявив він.

Оновлення. Пізніше Федичев сказав журналістам, що досяг домовленості з РПС про звільнення готелю "Козацький".

"Переговори завершилися компромісом. Компроміс полягає в тому, що учасники протесту чітко розуміють, що це державне підприємство. Було досягнуто домовленості, що о 16:00 вони готові перейти в інше приміщення, яке контролюють ветерани полку "Азов". Воно розташоване за 300 м від готелю", - зазначив він.

Федичев додав, що має незабаром прийти колишній командир "Азова", який уже дав згоду на переміщення людей.

За словами представника Міноборони, спочатку була домовленість із керівництвом "Козацького" про перебування людей у готелі, але цей час минув.

Утім станом на 16:30 представники РПС залишаються в "Козацькому". Вони, щоправда, розмістилися в ресторані готелю. 

Нагадаємо, вчора декілька сотень людей у камуфляжній формі, які називають себе штаб "Революційних правих сил" (РПС), провели кілька акцій у центрі Києва, зокрема розгромили офіс SCM, "Альфа-банк" і "Сбербанк России". Увечері вони зайняли один із залів готелю "Козацький" на Майдані. Частина протестувальників залишилася ночувати на вулиці. Серед їхніх вимог - скасування мінських домовленостей і перезавантаження всієї влади.

На 17:00 в неділю, 21 лютого, заплановано "віче" на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram