ГоловнаПолітика

У Лорткіпанідзе забрали контроль над МРЕВ, БЕЗ і БНОН

Начальник одеської поліції натякнув на відставку.

У Лорткіпанідзе забрали контроль над МРЕВ, БЕЗ і БНОН
Гиорги Лорткипанидзе
Фото: mvs.gov.ua

З прямого підпорядкування начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе вивели декілька підрозділів - центр надання послуг з реєстрації транспортних засобів, управління захисту економіки і боротьби з наркозлочинністю (МРЕВ, БЕЗ і БНОН).

Про це йдеться в зверненні Лорткіпанідзе до одеситів, оприлюдненому на сайті главку. Ці підрозділи головний поліцейський області назвав головними розсадниками корупції. Лорткіпанідзе також поскаржився, що йому не дають звільнити начальника поліції ринку "7 км".

Щодо т.в.о. начальника ГУНП в Одеській області, він і його команда зіткнулися з опором "корупційного синдикату з різних представників судів і окремих представників політичної еліти, для яких діяльність нової поліції стала загрозою особистого збагачення і веденню бізнесу за звичними корупційними схемами і потоками".

Також Лорткіпанідзе заявив, що відчуває протидію з боку вищого керівництва в Києві.

Він також натякнув, що може подати у відставку, якщо саботаж не припиниться.

"Я продовжу боротьбу проти злочинного корупційного синдикату на всіх рівнях за однієї умови: припинити саботаж із боку інших органів і концентруватися не на доходах політичних еліт, а на добробуті народу України", - заявив Лорткіпанідзе.

Він також попросив у одеситів підтримки.

Нагадаємо, грузин Гіоргі Лорткіпанідзе очолив міліцію Одеської області в червні 2015 року, через декілька тижнів після призначення Михайла Саакашвілі головою цієї області.

Варто зазначити, що у Саакашвілі непрості відносини з головою МВС Арсеном Аваковим. У грудні на засіданні Нацради реформ у присутності Президента вони посварилися, і міністр навіть жбурнув у губернатора пластикову склянку з водою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram