ГоловнаПолітика

Депутати попросили у президента "шорт-лист" кандидатів на посаду голови ГПУ

"Єврооптимісти" просять подати кандидатів на обговорення громадськості

Депутати попросили у президента "шорт-лист" кандидатів на посаду голови ГПУ
Фото: www.segodnya.ua

Депутати міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" закликали президента Петра Порошенка винести на публічне обговорення список претендентів на посаду генерального прокурора.

Відповідну заяву опубліковано в Фейсбуці.

"Сьогодні в суспільстві надзвичайно низька довіра до органів прокуратури. З метою відновлення довіри і пошуку оптимального кандидата на посаду генпрокурора МФО "Єврооптимісти" закликає Президента за власною ініціативою винести на суд громадськості "шорт-лист" з декількох кандидатів для того, щоб врахувати думку громадськості і таким чином розділити відповідальність за дуже важливе рішення", - відзначається в заяві.

При цьому "Єврооптимісти" попередили, що якщо думку громади не врахують, то вони залишають за собою право не голосувати за кандидатуру "визначену через політичну доцільність".

Нагадаємо, 16 лютого Порошенко попросив Віктора Шокіна написати заяву про вихід у відставку. З'явилася неофіційна інформація, що Шокін до цього прохання прислухався, проте пізніше стало відомо, що він перебуває у відпустці.

Кілька днів тому нардеп від БПП Мустафа Найєм заявив, що у фракції обговорюють кандидатуру голови БПП Юрія Луценка на посаду голови ГПУ. При цьому сам Луценко виключив можливість свого призначення.

Відповідно до закону про прокуратуру, генерального прокурора звільняє Президент України за згодою Верховної Ради. 19 лютого Порошенко вніс у Раду подання на звільнення Шокіна. Однак парламент розгляне його не раніше, ніж 15 березня, коли заплановано чергове пленарне засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram