ГоловнаПолітика

Яценюк: Ляшко поки що не просив посад за повернення в коаліцію

Прем'єр вважає, що коаліція продовжує існувати.

Яценюк: Ляшко поки що не просив посад за повернення в коаліцію
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко поки що не висував ніяких вимог щодо посад в обмін на повернення в коаліцію.

"Я з ним зустрічався позавчора. На моє пряме запитання: "Шановний Олеже Валерійовичу, як ви бачите участь своєї політичної сили в коаліції?", він каже: "Ти мені зараз про посади говориш?". Я кажу: "Так". Він мені каже: "Я не збираюся зараз це обговорювати, давай спочатку сядемо з Блоком Петра Порошенка, з "Народним фронтом", з тобою і домовимося, що ми робимо". Він не сказав мені ні слова про посади", - заявив прем'єр.

Яценюк додав, що така зустріч повинна відбутися наступного тижня.

При цьому він підтвердив думку своєї партії про те, що навіть без "Самопомочі" та "Батьківщини" коаліція продовжує існувати.

"Ви мене питаєте, чи існує коаліція? Доповідаю як колишній голова парламенту - так, вона юридично існує, тому що є необхідна кількість підписів під коаліційною угодою", - сказав прем'єр.

Він додав, що входження Радикальної партії має забезпечити коаліції дієздатність.

Нагадаємо, в коаліцію формально входять тільки дві фракції - БПП і "Народний фронт". При цьому в керівництві парламенту вважають, що вона продовжує існувати, тому що багато депутатів досі не відкликали своїх підписів під коаліційною угодою. Йдеться про депутатів із БПП і "Самопомочі", які в різний час були виключені зі своєї фракції, а також про Радикальну партію в повному складі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram