ГоловнаПолітика

Нефьодов пропонує підвищити зарплати чиновникам-реформаторам

Зарплата чиновника повинна залежати від його ефективності.

Нефьодов пропонує підвищити зарплати чиновникам-реформаторам
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов запропонував виплачувати підвищені зарплати чиновникам-реформаторам, які показують ефективну роботу. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

Для вирішення проблеми низьких зарплат у держсекторі Максим Нефьодов запропонував скорочувати функції органів влади, що призведе до скорочення частини чиновників. Також він запропонував платити більше "чемпіонам реформ".

"Немає політичної волі збільшити зарплати всім. Люди абсолютно заслужено вважають, що величезна кількість держчиновників просто протирає штани на роботі. Давайте підвищимо зарплати хоча б тим, хто довів свою ефективність. Давайте створимо команди чемпіонів реформ... Команда держзакупівель - чемпіон реформ. У нас реформа №1 щодо імплементації. Якщо ми через рік розслабимося і почнемо колупатися в носі, забирайте в нас гроші. ми тільки «за». Повинен бути і пряник, повинен бути і батіг. Це абсолютно нормальна ситуація в менеджменті", - сказав Нефьодов.

Окрім того, чиновник запропонував розвивати практику спеціалізованих доплат від ЄС або від якихось незалежних фондів.

"Тільки вони повинні бути дійсно незалежними. Не повинно бути такого, що шановний олігарх бере на утримання міністерство", - додав Максим Нефьодов.

Він вважає, що комбінація цих трьох чинників (скорочення, підвищені виплати реформаторам і доплати від ЄС і фондів) має дозволити середньостроково вирішити питання із зарплатами. Результатом цього має бути економічне зростання, яке дозволить усю ситуацію з зарплатами нормалізувати.

Сам Максим Нефьодов отримує трохи менш ніж 6000 гривень на місяць (з урахуванням доплат), ставка - 4600 гривень на місяць.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський також скаржився на низькі зарплати в держсекторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram